På förekommen anledning fick jag för mig att försöka göra ungersk gulasch vegetariskt. Det blev inte så tokigt så här får ni mitt recept. Rätten innehåller (nästan) ingen fett, vilket ju är bra så här i januari när man är trind om magen…
Vegogulasch
(räckte som middag till 3 + två lunchlådor)
2 pkt Quornbitar (à 300 g)
4 gula lökar
olja till grytan
3 msk paprikapasta XL (eller tomatpuré och paprikapulver)
2 st hackade vitlöksklyftor
2 tsk svartpeppar
2 tsk aromat
1 tsk mortlad kummin
2 st lagerblad
1 burk krossade tomater
2 st röda paprikor
2 st morötter
4 potatisar
1 l vatten
Skiva löken och fräs i oljan i en rymlig gryta. Tillsätt quornbitarna och paprikapastan och rör runt ordentligt. Tillsätt resten av kryddorna och krossade tomaterna. Dela paprikorna, morötterna och potatisen i lagoma bitar och tillsätt dem tillsammans med vattnet. Låt koka tills de är klara. Servera gott bröd till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar