Måste dela med mig av en jättegod vegetarisk rätt som jag lagade igår. Tyvärr tänkte jag inte på att ta kort. Lovar att göra det nästa gång! Jag blev inspirerad av en utländsk matblogg och gjorde en egen variant.
Ungsgratinerade auberginer
(räcker till 2 som huvudrätt och för 4 som tillbehör)
2 auberginer
1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
3 tomater
olivolja för att steka i
2-3 tsk tomatpuré
en nypa socker
salt
svartpeppar
färska örter (jag hade basilika, persilja, mynta)
1 stor buffelmozzarella
Jag delade auberginer på längden och kröpte ur innanmätet. Delade det i kuber liksom tomaterna. Jag hackade löken & vitlöken och svettade dem i stekpannan i lite olivolja. I med resten av ingredienserna (inte mozzarellan!) och efter några minuter i stekpannan var de dax att fylla auberginehalvorna med röran. Jag skivade mozzarellan och toppade med den. Skjuts in i ugnen (200°C) tills osten har fått lite färg.
Vi åt detta till grillad haloumi. Jättegott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar