måndag 4 oktober 2010

Helgmys

Efter en osedvanligt tråkig golftävling på lördagen som lämnade fruktansvärt dålig smak i munnen, lagade vi till ett recept ur Fredrik Erikssons fantastiska kokbok Fredriks Skaldjur. Den lämnade en otroligt god smak i munnen ;).

Särskilt nudlarna blev riktigt goda. Och pilgrimsmusslor är ju alltid gott. Men, oj, vad fort det gick att rosta sesamfröna! Lyckades ta dem innan det blev bräda, vilket var duktigt av mig!

Till maten tog vi fram riktigt gott vin.

Till söndagmiddag blev det lax på längden och tvären eller egentligen både till förrätt (gravad) och varmrätt (ungsbakat på spätt). För att få vinet rumstempererat körde vi den i mikron. Jo, det är faktiskt sant. En liten kyss så att smakerna kommer fram. Vet att detta inte rekommenderas av vinkännare men i min mun smakar kallt rödvin inte bra.

Om ni undrar så föll påvarnas röda droppar mig mera i smaken den här gången.

Inga kommentarer: