Fast jag gjorde det igår. Otroligt krångligt, tidskrävande, många moment, osigt, kaloririkt. Går emot alla mina principer när det gäller matlagning. Det tråkiga är att det blev fantastiskt gott! Så här får ni receptet.
Vegetariskt moussaka
4-6 personer
2 auberginer
salt
Sås no 1:
3 gula lökar
2 vitlöksklyftor
olivolja
smör
300 g quornfärs
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
½ tsk timjan
½ tsk rosmarin
salt
svartpeppar
Sås no 2:
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
2 dl riven ost
1 ägg
salt
50 g fetaost
Skär auberginer i knappt centimetertjocka skivor och lägg på hushållspapper. Salta för att dra ur vätska. Torka av med hushållspapper. Glöm inte att vända och upprepa proceduren.
Dax för sås no 1: Hacka löken och vitlöken. Fräs i en blandning av olja & smör. Lägg i quarn och efter ett tag resten. Låt såsen puttra medans du gör ostsåsen.
Sås no 2: Rör ner mjöl i mjölken i en kastrull och koka såsen på svag värme i 5 min. Rör om hela tiden. Tillsätt hälften av osten, salt och ägget.
Dax att steka auberginerna i smör í stekpanna tills de fått lite färg och blivit mjuka.
Varva sås no 1 och de stekta auberginerna samt smulad fetaost i en smord ungsfast form. Häll på sås no 2 och till slut strö på resten av osten.
200 grader i 30 min
Var lite sparsam när du saltar då fetaosten är salt i sig.
Som ni redan har gissat blir det här den vegetariska varmrätten på lördag.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar