Jag blev så inspirerad av framgången med den vegetariska moussakan i helgen att jag bestämde mig att försöka mig på en annan klassiker som i vanliga fall innehåller köttfärs. Rödbetor är dessutom en av mina favoritrotsaker. Att äta. Inte tillaga. Allt, och då menar jag allt, i köket blir rött när man handskas med rödbetor och hur man än torkar och torkar så finns det några röda prickar kvar på det vita kaklet. Men, ska du äta, måste du laga.
Vegetariska biff a la Lindström
500 g rödbetor
300g quornfärs
1 ägg
3 msk vetemjöl
1 dl ättiksgurka i små tärningar
1 tsk timjan
Svart- och vitpeppar
Salt
Smör/olja att steka i
Koka rödbetorna mjuka men inte mosiga, låt svalna och riv dem grovt på ett rivjärn. Bland ihop alla ingredienserna och forma små biffar och stek dem på båda sidor i en stekpanna i några minuter tills de är genomstekta. Ställ de färdiga biffarna i ugnen för att hålla dem varma.
Jag blandade ihop en kall sås med creme fraise, kapris och färska örter. Och så hade vi röd quinuoa och sallad till. Det blev några biffar över som jag hade med mig i till jobbet nästa dag. Åt med keso & grönsallad. Tyckte nästan att de var godare dagen efter. Hann inte ta en bild; så gott var det!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar