Aubergine-haloumisallad för två
ruccola
1 liten aubergine
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
olivolja
½ tsk paprikapulver
½ tsk oregano
½ tsk spiskummin
chilipulver
½ granatäpple
haloumi
dressing: olivolja & citronsaft
Skala löken och vitlöken och hacka grovt. Dela auberginen i kuber. Lägg i en ugnsfast form med olivolja och kryddor. Blanda väl. Lägg i ugnen 200 grader i 20 min.
Dela haloumin i bitar och lägg dom ovanpå och låt steka med tills den ha fått lite färg.
Lägg ruccolan på ett fat och lägg på aubergine och haloumi. Pressa på granatäppelkärnor och citronsaft och ringla på olivolja. Haloumin är salt i sig och extra salt behövs inte.
Räcker utmärkt som en lunchrätt men om man är riktigt hungrig kan man ta en köttbit eller en bit fiskfilé till.
![]() |
Gott & nyttigt |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar