onsdag 17 november 2010

Vegetariskt, tack!

Många av mina kompisar tycker att det är svårt att laga vegetarisk mat. Och det är klart, om man inte är van kanske är det svårt att på rak arm komma på recept. När jag slutade att äta kött för många år sedan hade jag lite samma problem. Jag gjorde så att jag köpte en vegetarisk kokbok och började laga rätterna från sida 1 och framåt. Så småningom hade jag skaffat mig en referensram som gjorde att jag enkelt kunde komma på rätter att laga. Här får ni receptet på en jättegod mättande sallad. Jag har, som vanlig, hittat inspiration på nätet och sedan gjort en variant med principen "man tager vad man haver".

Aubergine-haloumisallad för två

ruccola
1 liten aubergine
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
olivolja
½ tsk paprikapulver
½ tsk oregano
½ tsk spiskummin
chilipulver

½ granatäpple
haloumi

dressing: olivolja & citronsaft

Skala löken och vitlöken och hacka grovt. Dela auberginen i kuber. Lägg i en ugnsfast form med olivolja och kryddor. Blanda väl. Lägg i ugnen 200 grader i 20 min.

Dela haloumin i bitar och lägg dom ovanpå och låt steka med tills den ha fått lite färg.

Lägg ruccolan på ett fat och lägg på aubergine och haloumi. Pressa på granatäppelkärnor och citronsaft och ringla på olivolja. Haloumin är salt i sig och extra salt behövs inte.

Räcker utmärkt som en lunchrätt men om man är riktigt hungrig kan man ta en köttbit eller en bit fiskfilé till.

Gott & nyttigt

Inga kommentarer: