måndag 20 december 2010

Lördagsmys

Här kommer några bilder från lördagens middag. Det blev en riktigt mysig kväll och gästerna gick först vid halv tre! Vi lyckades med maten bortsett från min pepparkaksmousse som inte var det minsta fluffig. Försökte verkligen vända ner den vispade grädden försiktigt men men... Jag har gjort detta förut och som ni ser klippt ut receptet och sparat den. Nu har den åkt ner i pappersinsamlingen!
Varning för ofluff!

Det kanske var romens fel...


Juliga placeringskort ;)

Gravlax på wasabikräm (var inte snål med wasabin)
och skärgårdslimpa

Fina rödingfiléer

Stimmung

Brysselkålen som vi hade som tillbehör till rödingen blev mycket god. Rena godiset!

Det här behöver du:
1 nät brysselkål
1 msk smör
2 dl grädde
1 msk citronsaft
flingsalt

Så här göd du:
Ansa brysselkålen och dela varje i 4 bitar. Lägg smör i en traktörpanna, lägg i brysselkålen och låt det steka på svag värme. Det ska inte ta färg! Häll på grädde och låt den koka in i kålen på svag värme. Det tar 20-30 minuter. Häll i citronsaft och smaka av med flingsalt. Läckert!

Inga kommentarer: