Innan vi gick på bio förberedde jag middagen. Hittade
en enkel rätt med lax gratinerad med Västerbottenost i DN:s julmatsbilaga som vi lagade som middagrätt.
 |
Mannerströms Västerbottensgratinerade lax
Rekommenderas varm! |
Till laxen lagade jag rotsaker i ugn av det som jag hittade i kylskåpet:
- potatis
- morötter
- gul paprika
- squash
- rödlök
- tomat
- äpple
 |
| Mina grön- och rotsaker innan de hamnade i ugnen |
Jag delade allt i lagoma bitar och la i en bunke med färskpressad citronsaft, olivolja, honung och flingsalt. Behövde bara handla en bit ingefära! Allt gick stå i rumstemperatur och smakerna gifta sig medans vi var på bio. Det hade bildats ganska mycket vätska så innan jag la allt i en långpanna och blandade i riven ingefära, hällde jag av vätska för att grönsakerna skulle bli ungsstekta och inte kokta. Skjuts in i ugnen i ca 30 min i 200 grader. Sista 20 minuterna gick laxen hänga med (det är så bra med varmluftsugn!). Jättegott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar