måndag 6 december 2010

Söndagsmys på 2:a advent

Innan vi gick på bio förberedde jag middagen. Hittade en enkel rätt med lax gratinerad med Västerbottenost i DN:s julmatsbilaga som vi lagade som middagrätt.
Mannerströms Västerbottensgratinerade lax
Rekommenderas varm!
Till laxen lagade jag rotsaker i ugn av det som jag hittade i kylskåpet:
  • potatis
  • morötter
  • gul paprika
  • squash
  • rödlök
  • tomat
  • äpple
Mina grön- och rotsaker innan de hamnade i ugnen
Jag delade allt i lagoma bitar och la i en bunke med färskpressad citronsaft, olivolja, honung och flingsalt. Behövde bara handla en bit ingefära! Allt gick stå i rumstemperatur och smakerna gifta sig medans vi var på bio. Det hade bildats ganska mycket vätska så innan jag la allt i en långpanna och blandade i riven ingefära, hällde jag av vätska för att grönsakerna skulle bli ungsstekta och inte kokta. Skjuts in i ugnen i ca 30 min i 200 grader. Sista 20 minuterna gick laxen hänga med (det är så bra med varmluftsugn!). Jättegott!

Inga kommentarer: