fredag 31 december 2010

Mammas bärpaj

Här får ni ett enkelt och jättegott recept som jag gjorde till efterrätt under julen. Den passar bra till kaffe oxå. Min mamma har gjort den här så länge jag kommer ihåg. Receptet är en klassiker men om ni har missat den så är det dax att prova.

Mammas bärpaj

Pajbotten:
150 g smör
1 dl socker
1 ägg
3 dl vetemjöl (eller 1½ dl grahamsmjöl  och 1½ vetemjöl)
1 tsk bakpulver

Fyllning:
2 dl gräddfil
1 dl socker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker

 300 g frysta bär (jag använde hallon/blåbär)

Vispa smör och socker poröst. Tillsätt ägget och mjölblandningen med bakpulvret. Klä en pajform med degen. Rör ihop fyllningen. Strö de frysta bären i botten och häll över fyllningen. Ca 30 min i 200 grader. Enkelt & gott!

Tyvärr ingen bild den här gången heller...

Inga kommentarer: