Här får ni ett enkelt och jättegott recept som jag gjorde till efterrätt under julen. Den passar bra till kaffe oxå. Min mamma har gjort den här så länge jag kommer ihåg. Receptet är en klassiker men om ni har missat den så är det dax att prova.
Mammas bärpaj
Pajbotten:
150 g smör
1 dl socker
1 ägg
3 dl vetemjöl (eller 1½ dl grahamsmjöl och 1½ vetemjöl)
1 tsk bakpulver
Fyllning:
2 dl gräddfil
1 dl socker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
300 g frysta bär (jag använde hallon/blåbär)
Vispa smör och socker poröst. Tillsätt ägget och mjölblandningen med bakpulvret. Klä en pajform med degen. Rör ihop fyllningen. Strö de frysta bären i botten och häll över fyllningen. Ca 30 min i 200 grader. Enkelt & gott!
Tyvärr ingen bild den här gången heller...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar